0

REVEAL Claes Iversen maakt speciale munt voor Willem-AlexanderNog even en dan is het zover; Willem-Alexander bestijgt op 30 april de troon. Natuurlijk wordt dit op verschillende wijzen gevierd, waaronder een speciale inhuldiginspenning.

Niemand minder dan modeontwerper Claes Iversen heeft het ontwerp op zich genomen. De zilveren penning toont het portret van Koning Willem-Alexander en de keerzijde een kroon en de Nederlandse vlag met als vlaggenstok een naald. Claes Iversen nam de borduursels uit zijn laatste collectie als inspiratie en verwerkte dit visgraatreliëf in een portret van Willem-Alexander.

“Ik wilde een abstract maar toch herkenbaar portret van de nieuwe koning weergeven. Een lachend portret vond ik goed passen bij de gelegenheid. Ik voel mij zeer vereerd dat ik dit ontwerp mocht maken”, aldus Claes Iversen.

Natuurlijk wordt de zilverkleurige penning geleverd in een exclusieve verpakking mét schetstekeningen van het ontwerp. Zie je zo’n munt wel zitten? Wees er dan snel bij. Er worden maar 5.500 munten geslagen. De penning is verkrijgbaar via de website van de Koninklijke Nederlandse Munt.

munt willem-alexander claes iversen

www.knm.nl

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties