0

In een openhartig interview met Daily Mail biecht Cara op dat het een tijdje niet zo goed met haar ging. Het 23-jarige topmodel nam te veel werk aan en bezweek bijna aan de hoge werkdruk.

Gelukkig was daar toen de samenwerking met Kate Moss voor Mango. Cara vertelt: "Ik had echt geen idee hoe ik nee moest zeggen, tegen wie dan ook. Zelfs niet toen ik na een tijdje ziek werd en psoriasis (huiduitslag) ontwikkelde. Ik stond als het ware niet meer in contact met mezelf en mijn modellenbureau stuurde mij alleen maar naar de dokter voor een cortisone-injectie." Die hormooninjectie loste haar uitslag inderdaad op, maar het daadwerkelijke probleem bleef.

Om de rust weer te vinden, ging Cara op yoga en nam ze een voorbeeld aan Kate. Kate mag dan met haar 41 jaar een doorgewinterd model én feestbeest zijn, ze weet inmiddels goed haar grenzen aan te geven. "Kate heeft mij echt gered. Ze raapte me op toen ik niet meer kon."

Voor Cara bleek deze periode ook de aanleiding om haar kritiek op de modewereld te uitten, want eigenlijk is helemaal geen fan van dit wereldje. Ondanks dat ze voor de allergrootste merken wordt gevraagd voor shows en campagnes, voelt Cara zich nooit goed of dun genoeg.

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties