0

REVEAL bruidsjurk Elizabeth Taylor in de veilingElizabeth Taylor stond niet alleen bekend om haar acteerprestaties. Het lukte de actrice om maar liefst acht keer in het huwelijksbootje te stappen met zeven verschillende mannen. Met echtgenoot nummer vijf trouwde ze zelfs twee keer.

Haar eerste huwelijk was met Conrad Hilton in 1950, Elizabeth Taylor was toen 18 jaar oud. Als een cadeautje kreeg Elizabeth deze jurk voor haar bruiloft van Metro-Goldwyn-Mayer, de studio waar de actrice een contract mee had. De jurk is ontworpen door de legendarische kostuum ontwerpster Helen Rose.

Nu, 63 jaar later gaat de bruidsjurk onder de hamer en er wordt verwacht dat deze maar liefst 50.000 pond zal opleveren. Ongeveer 15 kleermaaksters werden aan het werk gezet om de jurk in minder dan drie maanden in elkaar te zetten. De jurk bestaat uit bij 25 meter witte satijn, bezet met parels en kralen, daar achteraan komt een kanten sleep van bijna 15 meter en dan heeft de jurk ook nog een ingebouwd korset. Daar past alleen niet zomaar iedereen in. Het korset paste perfect om het middeltje van Elizabeth Taylor, dat een omvang had van 50(!) cm.

De jurk gaat op 26 juni bij Christie’s in Londen in de veiling.

Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor Dress

www.christies.com

(Tekst: Jasmijn Engering)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties