0

REVEAL alexander wang balenciagaAlhoewel Alexander Wang alweer zes maanden aan het roer staat bij Balenciaga ontbreken er nog steeds puzzelstukjes. Hoe is Alexander Wang bij Balenciaga terecht gekomen? We weten dat Anna Wintour haar vinger in de pap had bij de overstap, maar hoe ging het verder?

Uit het laatste puzzelstukje blijkt dat Alxander Wang in eerste instantie ‘nee’ tegen de job had gezegd. Hij zou het te druk hebben gehad met zijn eigen label en wilde niet de meest gehate man in de modewereld worden. Balenciaga nam geen genoegen met het antwoord en liet de ontwerper naar Parijs vliegen, waar ze Wang midden in de nacht door de archieven van Balenciaga lieten gaan in de hoop hem zo over te kunnen halen. Het hoofdkantoor van Balenciaga liet zelfs alle beveiligingscamera’s uitzetten zodat niemand erachter zou komen dat de laatste uurtjes van Ghesquière als ontwerper voor Balenciaga hadden geslagen.

Alexander Wang was er alleen nog niet van overtuigd dat een overstap naar Balenciaga de juiste beslissing was en raadpleegde daarom een medium. Het medium vertelde de ontwerper dat Balenciaga zijn lot was. Daarnaast maakte Wang ook een lijstje met voor en tegens om zeker te zijn dat hij de juiste keuze zou maken.

Met twee veelbelovende collecties voor Balenciaga achter de rug lijkt het erop dat het medium wist waar ze het over had.

Alexander Wang

Alexander Wang

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Jasmijn Engering)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties