0

beha juiste 150Ze kunnen knellen, de beugels kunnen je prikken, het elastiek rekt snel uit: ja ja, het gaat natuurlijk over je beha! Die rotdingen kunnen echt vreselijk zijn en we doen ze dan ook zo snel mogelijk uit als we thuis zijn. Naast dit soort dagelijks leed blijkt een verkeerde beha echter nog veel meer te kunnen veroorzaken.

En waarschijnlijk kennen velen van ons die ongemakken wel, want meer dan 75% van de vrouwen schijnt de verkeerde maat beha te dragen. Laat je bij je volgende aankoop dus goed adviseren en opmeten dan voel jij je binnenkort misschien wel een stuk beter. Wij hebben de meest gemaakte fouten voor je op een rijtje gezet met daarbij de ongemakken die het kan veroorzaken.

1. Te klein 
Een te kleine beha kan veel last veroorzaken rondom je rug, schouders en algemene postuur. Dit komt doordat de strakke bandjes dan je zenuwen, spieren en aders afknellen. Als het echt een veel te kleine beha is, kan hij zelfs hoofdpijn en tintelende armen veroorzaken.

2. Te groot 
Als je te grote beha’s draagt, ben je echter ook niet goed bezig. Een te grote beha betekent namelijk niet genoeg ondersteuning voor je borsten. Hierdoor kan je een rare positie aannemen om toch genoeg steun te bieden aan je twee vriendinnen. Heb je cupmaat C of hoger, dan kan het gewicht van je borsten op je ribbenkast zelfs ademproblemen veroorzaken.

3. Losse bandjes 
Over de schouderbandjes van beha’s bestaan veel misverstanden. Die dienen namelijk niet om je borsten omhoog te houden, maar alleen om de beha in zijn geheel op zijn positie te houden. Je borsten verstevigen doen de band die om je ribbenkast heen gaat en de cups. Het te strak doen van de schouderbandjes kan zelfs hele nare gevolgen hebben. Naast het snijden in je schouders kunnen ze er teveel druk op leggen, wat zorgt voor chronische schouderpijn.

4. Slechte beugels 
Als de beugels in je beha niet goed zijn, kan dat ervoor zorgen dat je blauwe plekken krijgt op je ribbenkast en je huid heel ruw wordt. Om dit te voorkomen moet je ervoor zorgen dat de beugels niet in je lichaam prikken en mooi je borst omsluiten.

5. De verkeerde vorm 
Beha’s heb je niet alleen in vele maten, maar ook in vele vormen. Het kiezen van de juiste vorm is essentieel voor het draagcomfort! Heb je brede schouders, dan is een balconette beha de juiste keuze, die zorgt dat je borsten omhoog worden gebracht. Bij smalle schouders kan je beter een beha kiezen die je borsten naar elkaar toe brengt. Heb je hele grote borsten, zoek dan een beha waarvan de cup uit twee aan elkaar genaaide delen bestaat.

  • victoriassecret beha candice

(Beeld: www.victoriassecret.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties