0

Eva ChenHet dragen van hoge hakken is voor sommige vrouwen echt een must, die voelen zich niet meer ‘fijn’, ‘vrouwelijk’ of zelfverzekerd’ als ze op platte schoenen lopen. Voor deze high heel lovers heeft de wetenschap helaas slecht nieuws…

Een paar Japanse onderzoekers hebben na een vierjarig onderzoek namelijk kunnen concluderen dat het dragen van hakken écht heel slecht voor je is. De onderzoekers vroegen veertig jonge vrouwen die in Tokyo studeerden om vier jaar lang regelmatig hakken te dragen. De verschillende onderzoeksgroepen kregen verschillende hakhoogtes toegewezen en moesten zich daaraan houden. Gedurende die vier jaar is de gezondheid van die vrouwen onderzocht met een focus op hun enkels.

Wat blijkt? De enkels van de vrouwen die minimaal drie keer per week op 10 centimeter hoge hakken liepen, waren er beduidend slechter aan toe dan die van de anderen. In eerste instantie leek het alsof het dragen van hakken de enkel sterker maakte, maar uiteindelijk bleek dat bij het langer dragen van hakken de enkel uit balans raakt, wat de hoofdoorzaak is van enkelblessures.

Kan jij je hakken écht niet in de kast laten liggen? Dan raden de onderzoekers je aan om meermalen per week aan de slag te gaan met enkel versterkende oefeningen. Bekijk het filmpje hieronder voor een makkelijke enkel work out!

Bron: Wearing high-heeled shoes may cause ankle muscle imbalance and injury

(Beeld: www.instagram.com/evachen212)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties