0

Yes, de saleperiode is zowel offline als online in volle gang! Dat betekent fashionable items scoren voor een prikkie. We love!

Batavia Stad Fashion Outlet heeft 1.000 Nederlanders gevraagd naar hun shopgedrag tijdens de uitverkoop. En ja, we love the sale, zo blijkt uit hun onderzoek. Maar wat nog veel opvallender is: niet vrouwen, maar juist mánnen blijken gevoelig voor impulsaankopen! 15 procent van de heren koopt in de sale wel eens wat zonder er over na te denken, en dat tegenover 7 procent van de vrouwen.

Daarnaast blijkt natuurlijk dat Nederlanders dol zijn op koopjes. Ruim een kwart (28 procent) geeft aan door de crisis meer met korting te zijn gaan shoppen. De voornaamste reden hiervoor is dan ook dat men minder te besteden heeft (69 procent). Het onderzoek toont verder aan dat de klantenkaart veelvuldig wordt ingezet om korting te bemachtigen.

Nederlanders houden van shoppen met voordeel. Daarbij gaan vrouwen iets vaker voor kortingen dan mannen, 92 procent van de vrouwen geeft aan door het stof te gaan voor een goede korting, maar ook het merendeel van de mannen (80 procent) zet zich in voor een lagere prijs. Meer dan een kwart van de mannen maakt er écht een sport van en dingt af om een goede korting te krijgen.

Nog een opvallend feitje uit het onderzoek: bijna de helft van de Nederlanders (45 procent) irriteert zich aan de drukte tijdens de uitverkoop en bijna een kwart (23 procent) gaat tijdens de sale de stad niet in. We hebben de oplossing: shop online!

www.bataviastad.nl

(Tekst: Nina de Bruijn)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties