0

RESEARCH Welke Europeaan vliegt het meest in stijlMet een vliegtuig naar jouw eindbestemming gaan is altijd een hele opgave. Bagage inpakken, alle belangrijke papieren meenemen en een outfit bedenken voor in het vliegtuig. Niet alleen speelt bij dat laatste temperatuurverschil een rol, maar ook comfort.

Welke Europeanen het meest in stijl vliegen? Volgens onderzoek van British Airways zijn dat de Fransen. Maar liefst 59 procent van hen hult zich in chique kleding om op reis te gaan per vliegtuig. In hun voetsporen volgen Kroaten met 56 procent en Turken met 49 procent. Maar drie procent van de Europeanen kiest voor een designeroutfit, alleen Duitsers zijn verzot op een outfit bestaande uit labels. 13 procent van hen hult zich in designerkleding voor een vlucht.

Er zijn een aantal mensen die het liefst in een joggingpak het vliegtuig instapt, maar dat is slechts één op de tien Europeanen. Vooral reizigers onder de 25 jaar vinden dit not done. Minder dan vijf procent van hen zul je spotten in een sportieve outfit.

Qua schoeisel zijn exemplaren met een medium tot hoge hak populair; iets meer dan één derde van de Europese bevolking kiest hiervoor. Een andere derde kiest voor geklede platte schoenen en nog eens een kleine 30 procent gaat voor een comfortabele sneaker. Slechts twee procent stapt aan boord op slippers.

In wat voor outfit reis jij het liefst?

Ginnifer Goodwin

Actrice Ginnifer Goodwin en haar vriend gaan voor een casual airport look

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties