0

Amanda Seyfried has her hands full as she shops for groceriesBoodschappen doen is niet iedereens meest favoriete klusje. Geld uit moeten geven aan eten, door de paden struinen en nadenken over wat je deze week allemaal nodig hebt…

Daarom doen de meeste mensen het liefst maar één keer in de week boodschappen. Toch zeggen onderzoekers nu dat je beter vaker naar de supermarkt kunt gaan. Van wekelijks je inkopen doen, zou je namelijk een grotere kans op overgewicht krijgen.

Maar hoe zit dat dan? ”Mensen die willen afvallen, kunnen beter niet te veel voedingsmiddelen in huis hebben”, vertelt Lee Smith, die het onderzoek uitvoerde. ”Het is beter om om de paar dagen datgene te kopen dat je echt nodig hebt.”

Aha, vandaar. Met een grote hoeveelheid voedsel in je koelkast, is het dus aantrekkelijker om te eten. Toch is die bevinding niet helemaal waterdicht, vertelt de onderzoeker. Als je vaker de supermarkt bezoekt, word je namelijk ook vaker verleid tot het kopen van de artikelen in de winkel. Zeker voor goede aanbiedingen kan dan nog wel eens gezwicht worden (”Ah, ik had vandaag zo’n zware dag! – O, de chocolade is in de aanbieding! Scoor!).

Volgens Lee Smith is er dan ook geen eenvoudige oplossing. Wat werkt voor jou het beste?

Amanda Seyfried doet ook een heleboel boodschappen in één keer

Amanda Seyfried doet ook het liefst een heleboel boodschappen in één keer

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties