0

ipstickBegrijp ons niet verkeerd, we voelen ons blessed als we op het vliegveld zijn, want dat betekent dat er een leuk reisje op de planning staat, maar toch zijn we blij dat een airport vol gebouwd is met (duty free!) winkels. Het urenlange wachten wordt dan toch nét iets leuker.

Door de miljoenenmensen die zich op een dag op het vliegveld begeven en zich, net als wij, laten gaan bij de duty free make-up afdeling, verzamelen airports een heleboel interessante data. Heathrow airport in Londen zette deze kennis op originele wijze in en onderzocht welke lipstick het populairst is in welke wereldsteden.

Met dit onderzoek vieren ze dat zij meer dan 120 beauty merken verkopen, meer dan 12,500 verschillende producten en maar liefst 1451 lipsticks. Heathrow heeft daarmee de grootste range make-up en gezichtsverzorging onder één dak in Europa.

In een onderzoeksverslag, dat je hier vindt, presenteren zij welke lipstick het populairst is op welke plek. Wij verklappen dit alvast aan je van een paar grote steden:

1. Londen 
Als Londenaar hou je het simpel en classy en draag je ‘caramel nude’ op je lippen. ‘Don’t try to hard’ is het credo waar de stylish Britten bij leven.

2. New York 
Een New Yorkse doet dit helemaal tegenovergesteld en draagt juist graag felrood op haar lippen. Ze gaat voor een glamoureuze look waar niemand omheen kan.

3. Dubai 
De vrouwen uit het elegante Midden-Oosten kiezen juist voor een zachte, maar vrouwelijke kleur roze. Niet alleen ziet het er ‘duur’ uit, maar je komt er ook overal mee weg: op het strand, in een restaurant of in de mall.

4. Shanghai 
Peachy koraal is je go to kleur als je richting Azië vliegt. Deze kleurtoon past bijzonder goed bij vrouwen met een gelige ondertoon in de huid en dat is dan ook de reden dat Aziatische vrouwen helemaal gek zijn van deze kleur. Daarnaast is de kleur zacht en niet zo in your face. 

5. Parijs 
Parijs is de stad van de liefde en wat past daar nou beter dan een oudroze lippenstift? Net zoals de Londenaren is het een kleur die uitstraalt dat je er effortless zo perfect bijloopt en matcht bovendien goed met hun basic kledingkast.

Het onderzoek wordt daarnaast nog gevierd met gigantische sculpturen van 100% lipstick die in Terminal 5 van Heathrow airport tentoongesteld worden. Nu vind je daar het Statue of Liperty.

Helaas heeft Amsterdam niet de ‘Around the World in 50 lipsticks’-lijst gehaald. Hieronder kan je de hele lijst zelf bekijken.

  • lipsticks Heathrow2
  • Liperty
    Facebook.com/Heathrowairport: "Today in #T5 #Heathrow unveiled the ‘Statue of Liperty’, a towering two-storey-high replica of the Statue of Liberty made using actual lipstick. She was created to celebrate the launch of our first International Lipstick Colours of the Year report, showcasing the most en vogue lipstick shades in 50 destinations around the world – to read the report visit: http://bit.ly/1Fa2SeM #oneveryoneslips #beauty #statueofliperty"
  • Lipsticks Heathrow

(Beeld: www.heathrowairport.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties