0

onderzoek vrouwen 150Wij vrouwen hebben regelmatig last van hoofdpijn, maken ons sneller druk dan mannen en voelen ons minder zelfverzekerd; écht een verrassing is dat niet. Maar nu is er onderzoek gedaan dat deze gegevens bevestigd.

De Britse website Female First voelde tweeduizend volwassen mannen en vrouwen aan de tand en kwam tot de volgende conclusies. Mannen zijn niet alleen gezonder dan vrouwen, ze zijn ook gelukkiger. Dat laatste komt onder andere omdat ze meer tevreden zijn over hun gewicht en hun figuur; vrouwen doen vaker een dieet dan mannen.

Ook over hun uiterlijk en hoe ze overkomen bij andere mensen zijn mannen meer content. Wij dames maken ons nogal druk hierover. Qua stress komen mannen tevens beter uit de test dan wij. Terwijl 60 procent van het andere geslacht eens per maand last heeft van stress, zegt 60 procent van de vrouwen dit juist eens per week te hebben.

Mannen zijn ook meer optimistisch dan vrouwen. Uit het onderzoek bleek dat zeven op de tien mannen zich vrijwel nooit depressief voelen, terwijl de helft van de vrouwen minstens eens per maand depri is. Qua moeite om in slaap te komen, zitten we ongeveer wel op de zelfde lijn. Zestig procent van de vrouwen heeft een keer per week moeite om in slaap te vallen terwijl dit bij de helft van de mannen ook zo is.

Klaagt je vriend of man wel eens dat je zovaak hoofdpijn zegt te hebben? Dat kan kloppen. Mannen hebben vrijwel nooit last hiervan terwijl 64 procent van de vrouwen hier wel eens per maand mee kampt. Tot slot: de helft van de vrouwen hebben wekelijks of dagelijks last van een opgeblazen gevoel terwijl 70 procent van de mannen hier maar eens per maand last van heeft.

vrouwen onderzoek 500

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Michelle Helmigh)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties