0

RESEARCH Vrouwen verspillen een jaar van hun leven aan calorieen tellenWe laten allemaal wel eens wat staan onder het mom dat we wel eens wat gezonder willen eten of zelfs aan het diëten zijn. De één houdt dat langer vol dan de ander, net zoals dat de één sneller tevreden is dan de ander.

De Britten zijn niet vies van hier en daar een onderzoekje. Uit één van hun laatste blijkt dat vrouwen maar liefst een heel jaar van hun leven bezig zijn met het tellen van calorieën en zitten te tobben over hun gewicht. Gemiddeld gaan er per dag zo’n 21 kostbare minuten verloren door hierover te praten of enkel over te denken. En reken het dan maar uit… Dat is 127 uur per jaar. Een gemiddeld leven duurt 67 jaar, dus bij elkaar opgeteld gaat het dan om 355 dagen; op tien dagen na een jaar dus.

Je zou zeggen dat mannen zich er minder druk om maken, maar niets blijkt minder waar. Mannen spenderen gemiddeld 18 minuten per dag aan calorieën tellen. Weliswaar minder, maar veel scheelt het niet veel.

Bovendien wijst het onderzoek uit dat het komt doordat mensen zich vergelijken met bijvoorbeeld vrienden, familie of collega’s. Blijkbaar vinden mensen het belangrijk om slanker te zijn dan anderen waar ze mee omgaan. Om dit resultaat te behalen, gebruikt men vaak een app om calorieën te tellen. Slechts één op de zes houden op papier een eetdagboek bij.

Heidi Klum in een hamburger reclame.

Heidi Klum in een hamburger reclame.

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Carolien Tsao)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties