0

Er zijn maar weinig mensen met een perfecte huid. Sterker nog, waarschijnlijk heeft niemand een smetteloos velletje. Van acne, tot rimpeltjes, droge huid en meer. Nu blijkt het dat vrouwen vaak onzeker zijn door hun huidproblemen omdat ze er dagelijks herhaaldelijk bewust van zijn.

Bio-Oil deed onderzoek bij ruim 730 vrouwen. Daaruit bleek dat acne met stip op één staat met 25 procent. Eén op de vijf vrouwen is onzeker door vroegtijdige huidveroudering en 12 procent van de vrouwen heeft last van een droge huid en schilfertjes. Bij jongere vrouwen, die van onder de 40 jaar, is striae een grote zorg.

Bij huidklachten of littekens wil maar liefst 43 procent liever niet aangeraakt worden door hun partner. Daarnaast schamen vrouwen zich ook op openbare plekken. Op het strand  geneerd iets meer dan één vijfde van de vrouwen zich, in groepen schaamt 18 procent zich en bij het omkleden in het zwembad of de sportschool voelt 8 procent zich niet comfortabel. Van de vrouwen onder de 30 jaar is 61 procent meerdere keren per dag tot continu bezig met hun huidproblemen.

Gelukkig kunnen complimentjes van de partner het geschade zelfvertrouwen bij 78 procent van de ondervraagden weer iets opkrikken.Toch smeren de meeste vrouwen, ongeveer 66 procent, ook graag om de huid te verzorgen en te laten herstellen. Meer dan één op de drie vrouwen gebruikt een olie of een bodylotion, terwijl 13 procent van alle vrouwen helemaal niets gebruikt.

Schaam jij je voor jouw huidproblemen?

Ook Katy Perry gaat gebukt onder Acne

www.bio-oil.com

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties