0

lijnen 150Vooral in de zomer gaan wij vrouwen vaak op een dieet. Het is toch fijn om net even wat strakker en zelfverzekerder in bikini over het strand te paraderen. Tijdens zo’n dieet is het soms moeilijk om niet aan al dat lekkere eten te denken en uit onderzoek is gebleken dat dat juist hetgeen is waar nogal veel vrouwen last van hebben.

Britse onderzoekers ondervroegen tweeduizend vrouwen en kwamen tot de verrassende ontdekking dat maar liefst de helft van de vrouwen bijna obsessief over voedsel praten wanneer ze op dieet zijn. Vooral de laatste maaltijd is een populair gespreksonderwerp. Ook het dagmenu of het aantal calorieën wordt veel besproken tijdens het lijnen.

Een kwart van de vrouwen geeft zelfs preken aan vrienden over de gevolgen of voordelen van de consumptie van bepaalde voedingsmiddelen en dranken. “Diëten is afzien. Dat heeft natuurlijk gevolgen voor je levensstijl”, zegt onderzoeker Christian Jessen. “Het is dus perfect te begrijpen dat je daar dan ook veel over praat. Maar eigenlijk zou je beter een gezonde levensstijl volhouden. Dan hoef je niet zo streng te diëten.”

  • lijnen 500

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties