0

BP_19362264Tsja, het is niet makkelijk om als modemeisje en fashionista mee te moeten gaan met de laatste trends en mode terwijl er een crisis gaande is. Maar, wij vrouwen hebben daar natuurlijk zo onze manieren en trucjes voor om dat wel te kunnen blijven doen.

Uit onderzoek blijkt nu dat een toenemend aantal vrouwen een hele creatieve oplossing heeft gevonden voor het probleem. Eén op de zes vrouwen maakt zich wel eens schuldig aan ‘retourfraude’. Dit betekent dat wij vrouwen kleding kopen, het één keer dragen en vervolgens terug brengen naar de winkel. Zelfs één op de tien geeft toe dat het inmiddels een gewoonte is geworden. Uit een onderzoek van een Britse kortingswebsite blijkt dat vooral vrouwen de retourfraude begaan voor een trouwerij, sollicitatie of een feestje met speciale dresscode.

Ervaren retourders hebben een scala aan voorbedachte antwoorden paraat in geval van moeilijke vragen aan de kassa. Negen procent zoekt van tevoren al naar prijskaartjes die makkelijk terug te bevestigen zijn en één op de twintig dames voorziet het kledingstuk nog even van een fijne luchtverfrisser voor deze weer retour gaat. Omdat het kledingstuk toch weer terug naar de winkel gaat, wordt er amper naar de prijs gekeken.

Vrouwen in de entertaiment industrie maakt zich het meest schuldig aan retourfraude. Leraressen daarentegen blijken het meest braaf van alle dames, die verschijnen het minst vaak aan de kassa met een gedragen kledingstuk.

Paris Hilton shopt bij Chanel

Paris Hilton shopt bij Chanel

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Jasmijn Engering)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties