0

Celebrity Tweets 30-07-2013.Bijna iedere vrouw voelt zich mooier met een likje make-up op haar snuiter. Een laagje foundation, wat blush, concealer op de oneffen plekjes, maar het belangrijkste: mascara.

Dat bijna iedere vrouw er een hekel aan heeft om haar gezicht van make-up te ontdoen, dat staat vast. Toch schrokken we wel een beetje van deze cijfers die uit een onderzoek van Female First kwamen. Twintig procent van de vrouwen die deelnamen zou namelijk haar mascara wel drie dagen laten zitten. Bah!

Ruim vijf procent laat haar mascara zelfs vijf dagen zitten, waardoor de kans op infecties en huidziektes héél erg toeneemt. Maar waarom doen mensen dit zichzelf dan aan? De ondervraagde vrouwen zouden liever niet zonder make-up gezien worden. Vooral voor hun baas schamen ze zich voor hun blotebillengezicht – ruim twintig procent van de vrouwen vindt het erger om door haar baas zonder make-up te zien dan door haar partner.

Hoewel vrouwen vaak een fortuin aan schoonheidsproducten voor hun gezicht uitgeven (gemiddeld zo’n 215 euro per jaar), zorgen ze niet goed voor hun spullen. Een kwart van de aan de tand gevoelde vrouwen geeft namelijk aan dat ze nóóit haar sponsjes of make-upkwasten reinigt.

Dat zijn nog eens schokkende cijfers! Hoe vaak reinig jij jouw gezicht?

Rihanna haalt haar make-up er zo te zien ook niet altijd af voordat ze naar bed gaat

Rihanna haalt haar make-up er zo te zien ook niet altijd af voordat ze naar bed gaat

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties