0

RESEARCH Vrouwen geven dieet na vijf weken opDieeten, bijna elke vrouw doet het wel eens een tijdje. De één is sterk en kan het wel een half jaar volhouden, de anders heeft er meer moeite mee en geeft het al na een week op.

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen een dieet gemiddeld vijf weken volhouden. Dit blijkt uit Brits onderzoek onder duizend vrouwen. Eén op de zeven houdt het maar liefst dertien weken vol, terwijl een kwart het na een maand al opgeeft. Ongeveer 8 procent geeft het na een week al op en 16 procent na twee weken.

De oorzaken van het opgeven van een dieet? Het merendeel, namelijk 59 procent, zegt dat het hongergevoel ervoor zorgt dat zij stoppen met lijnen. Daarnaast is trek in chocolade ook een grote reden; 42 procent van de vrouwen snakt naar een stukje chocolade. Daarnaast stopt één op de drie vrouwen vanwege een depressief gevoel.

Zoals je misschien wel verwachtte, snakt het merendeel van vrouwen tijdens een dieet naar chocolade (48 procent). Andere vrouwen missen chips (31 procent), kaas (26 procent), brood (26 procent) en wijn (23 procent).

afvallen onderzoek

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties