0

MEAN GIRLSWe kennen allemaal de film Mean Girls en vinden van onszelf allemaal dat we nooit zo gemeen zijn als de meiden in deze film, maar uit onderzoek onder vijfhonderd Nederlandse vrouwen blijkt dat we toch allemaal een stukje valser zijn dan we denken.

Online vrouwenmagazine Ze.nl vroeg vrouwen van rond de 25 jaar of ze wel eens concurrentiestrijd voelen met hun vriendinnen. Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 63% uit jaloezie wel eens slecht over hun vriendinnen praat. 70% heeft zelf wel eens meegemaakt afgesnauwd of genegeerd te worden door een vriendin.

Een kwart van de vrouwen zegt liever uit te gaan met vriendinnen die zij minder knap vinden zijn dan zijzelf, maar een meerderheid geeft toe hier niets om te geven. De dames geven aan vooral jaloers te worden wanneer een vriendin afvalt en voelt dan zelf ook enorme druk om te gaan dieten en af te vallen. Maar liefst 44% zegt jaloers te zijn als een vriendin kilo’s is verloren.

Dat wij vrouwen echte Mean Girls zijn, blijkt wel uit de nare dingen die we elkaar volgens het onderzoek stiekem aandoen. Zo zegt 15% wel eens expres een foto op Facebook te hebben geplaatst waarop de vriendin er een stuk lelijker uitzag dan zijzelf. Ook smeren wij elkaar expres lelijke kledingstukken aan of geven we een vriendin expres calorierijk eten om te voorkomen dat de ander teveel afslankt. Ook schijnen wij vrouwen regelmatig jaloers te zijn op de date van een vriendin.

  • aa6a8a3f4a2fb1cbd5b16e7e9ff122d8

(Tekst: Jasmijn Engering)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties