0

WOMAN'S HAIRCAREDe doorsnee persoon woonachtig in Nederland stapt elke dag onder de douche en het komt niet zelden voor dat wij dit vaker doen dan eens per 24 uur. Hoewel we elke dag douchen uit oogpunt van hygiene, blijkt dat dit helemaal niet zo goed voor je is…

“Het kan je huid uitdrogen en voor irritaties zorgen. Zo was je de goede bacteriën die van nature op je huid leven weg. Kleine scheurtjes zijn het gevolg, waardoor je meer kans loopt op een infectie.”, aldus Katherine Ashenburg, schrijfster van het boek The Dirt On Clean.

Ze vervolgt: “Baby’s en kleuters kunnen daarom beter niet elke dag in bad gaan. Blootstelling aan vuil en bacteriën op jonge leeftijd maken de huid minder gevoelig bij het verouderen. Met minder wassen kun je jezelf tegen allergieën, eczeem en andere aandoeningen beschermen. Douche het liefst niet iedere dag en beperk je tot een wasbeurt om de twee tot drie dagen”, aldus Ashenburg.

Hoe het komt dat wij ons elke dag zijn gaan wassen? “We zijn te hygiënisch geworden door reclame van zeepfabrikanten uit de vorige eeuw. Ook speelt lichaamsgeur een rol en de nood om ons vaak te wassen is een cultureel fenomeen”, aldus Joshua Zeichner, een Amerikaanse dermatoloog in het New Yorkse ziekenhuis Mount Sinai Hospital.

  • WOMAN'S HAIRCARE

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties