0

Miranda 150Als je thuiskomt van een barre fietstocht door wind, weer en regen (grote kans in ons kikkerlandje) is er niks lekkerder dan een kopje stomend hete thee. Nog voordat je die natte broek uitdoet en in een joggingspak schiet, heb je de waterkoker al aan staan, hmmmm!

Of toch niet… Nieuw onderzoek vond niet zulke fijne gevolgen van een (te) heet kopje thee. Als je minder dan twee minuten nadat het water van de kook af is, begint aan je thee verhoog je de kans op slokdarmkanker aanzienlijk (5 keer!). En de stoom die van zulke hete thee af komt, is weer  slecht voor de aderen in en rond je neus, die heel dicht onder je huid liggen.

De onderzoekers zeggen dat de verhoogde risico’s niet te danken zijn aan de thee zelf, maar puur aan de temperatuur en de snelheid waarmee we de thee drinken. Het hete water zou de binnenste wand van onze slokdarm aantasten en zo allerlei gezondheidsrisico’s met zich mee brengen.

Hete thee zou daarnaast bevorderlijk kunnen werken op blozen, mensen met een chronische last van rode wangen kunnen hete dranken dus beter vermijden. Ook voor je tanden is thee niet 100% veilig. Door het hete water kunnen er barsten in je tanden ontstaan, deze kans wordt nóg groter als je de hete thee drinkt als je net uit de koude buitenlucht komt.

Er is nog een laatste nadeel aan je favoriete drankje. De hete vloeistof kan je smaakpapillen aantasten, waardoor je lekkers als chocolade, chips, sushi en bitterballen minder goed proeft. Dat is natuurlijk niet de bedoeling…

Tip van de dag: je kan al deze ongemakken voorkomen door je thee een minuut of vijf te laten afkoelen, niet te gretig zijn dus!

  • Mirande 500

(Beeld: www.royalalbert.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties