0

RESEARCH Veel vrouwen hebben pijn bij het dragen van hoge hakkenWie mooi moet zijn wil pijn lijden, wordt wel eens gezegd. Wij vrouwen zijn daar helemaal een kei in; denk maar aan waxen en de plastisch chirurgische ingrepen die veel vrouwen ondergaan.

Uit onderzoek blijkt nu dat meer dan de helft van de vrouwen, na een uur op hoge hakken gelopen te hebben, al pijn krijgt aan de voeten. Iets minder dan 20 procent voelt die pijn al na tien minuten op high heels te hebben gestaan. Niet alleen levert het lopen op hoge hakken pijnlijke voeten maar ook nare klachten op.

De meest genoemde klachten zijn blaren (55 procent), open hielen (45 procent), likdoorns (28 procent), eelt (24 procent) en ingegroeide teennagels (20 procent). Daarnaast kan het dragen van hoge hakken artitis, slijtage bij gewrichten en afgeknelde zenuwen veroorzaken.

Volgens podoloog Mike O’Neill levert een hak van meer dan 2 centimeter als problemen op. “Vrouwen doen er beter aan om platte schoenen te dragen. Hoe hoger de hak namelijk, hoe meer je lichaam naar voren kantelt en je jezelf moet compenseren. Dit is belastend voor het bekken en het veroorzaakt druk bij de wervelkolom.”

Toch blijven wij vrouwen stug doorlopen op hoge hakken. Jij ook? Breng je stem hieronder uit!

Blijf jij op hoge hakken lopen ondanks de pijn en de klachten die je ervan krijgt?

View Results

Angelina Jolie op killer heels gisteren in Berlijn.

Angelina Jolie op killer heels gisteren in Berlijn.

(Tekst: Michelle Helmigh)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties