0

shoes 150Heb je vaak last van pijn of krampen in je voeten? Grote kans dat je een verkeerde schoenmaat draagt! Britse onderzoekers deden research onder tweeduizend volwassenen en de uitkomsten daarvan waren verrassend.

Zo blijkt dat een derde van de mannen en de helft van de vrouwen schoenen draagt die helemaal niet goed passen. Volgens sommige deskundigen komt dit doordat veel mensen tegenwoordig online bestellen en de schoenen niet passen voor ze ze aanschaffen, maar toch kopen ook veel mensen hun gebruikelijke maat ook gewoon in de winkels zonder echt goed te passen of hulp te vragen van verkopers.

”Als we kinderen zijn is het normaal om onze voeten te laten meten, maar als we volwassen zijn doen we dit niet meer”, zegt schoenontwerper Natalie Barbieri. ”Het is heel erg belangrijk dat schoenen passen en comfortabel zijn”.  Het is zelfs zo erg, dat schoenen in de verkeerde maat verantwoordelijk zijn voor de voetproblemen bij 40 procent van mannen en 60 procent van de vrouwen. Misschien moeten we dan toch maar weer eens een bezoekje brengen aan de schoenenwinkel en onze voeten laten opmeten!

  • shoes 500

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties