0

Bullets Over BroadwayHoe vaak sta je wel niet voor de kast en denk je: ik heb écht niks om aan te trekken! Dus trek je je oude vertrouwde kloffie aan óf ga je voor een nieuwe combinatie waarbij je later op de dag in de spiegel kijkt en direct spijt hebt.

Nu is er onderzoek gedaan onder duizend vrouwen en daaruit is gebleken dat dit vervelende trekje vanaf je vijftigste waarschijnlijk wel over is. Vrouwen van die leeftijd voelen zich namelijk twee keer zo zelfverzekerd over hun kledingkeuze als twintigers.

Dit geldt dan voornamelijk voor het uitkiezen van een outfit voor een speciale gelegenheid. Wat daar een reden voor kan zijn, is dat één op de drie vrouwen al een week van te voren met de voorbereidingen voor het feest begint.

Toch hebben de vijftigers ook nog wel angsten; ze zijn vooral bang om te jong gekleed het huis te verlaten, een ladder in hun panty te hebben en om een te bruine zonnebankkleur te hebben.

Ook is er uit het onderzoek gebleken dat twintigers wel dertig(!) keer zo veel kans hebben om in hun kledingkeuze beïnvloed te worden door celebrities. Dit gebeurt dan vooral bij festivals en andere zomerevenementen, waar vaak uit onzekerheid de stijl van de sterren wordt nagedaan.

Gaat dit ook voor jou op?

  • Bullets Over Broadway
    Anna Wintour, 64-jarige hoofdredactrice van Vogue, lijkt zich ook altijd prettig te voelen in haar outfits

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties