0

Tuula travelHet gevoel dat je op vakantie hebt is mega fijn: vrij, onbekommerd en compleet stressloos. We dachten daardoor altijd al dat reizen goed voor ons was, maar nu krijgen we steun van de wetenschap. En die wetenschap bewijst dat we écht gezonder worden van reizen, yay!

Meerdere experts hebben meerdere redenen aangewezen, waarom het nemen van vakantie nou precies gezond voor ons is. Benieuwd? Je leest het hieronder.

1. Vakantie draagt bij aan je geluksgevoel 
Als je een tripje maakt met bijvoorbeeld familie of vrienden draagt dat bij aan je geluksgevoel. Dat is onderzocht door het geluksniveau van Amerikanen die regelmatig op dergelijke vakanties gaan te vergelijken met het geluksniveau van Amerikanen die dat niet doen.

2. Nieuwe plaatsen bezoeken verlaagt stressniveaus 
Op vakantie breek je los van dagelijkse routines en dus ook van de factoren die je stress bezorgen. Het is zelfs gebleken dat mensen die nooit met vakantie gaan 30% hogere kans hebben om te overlijden aan stress gerelateerde hartziektes.

3. Zelfs de herinneringen zijn goed voor je
Zelfs het terugkijken van foto’s van je tripje zorgt ervoor dat je gezonder wordt. Het letterlijk herleven van die tijd maakt je weer rustig en gelukkig.

4. Breek met je routine 
Het doorbraken van de dagelijkse sleur zorgt ervoor dat je geest een nieuwe impuls krijgt. Je ziet, ervaart, ruikt, beleeft en proeft nieuwe dingen, wat ervoor zorgt dat je je wereld verbreedt.

5. Een gezond brein 
Bovendien zorgen al die nieuwe ervaringen er letterlijk voor dat je brein gezonder wordt. De neuronen in je brein vliegen in volle vaart alle kanten op en al die activiteit zorgt ervoor dat je brein goed blijft werken.

6. Kamperen is goed voor je
Eén van de gezondste manieren om je toch al gezonde vakantie door te brengen is in de natuur, kamperen dus. Met name kinderen plukken daar de vruchten van. Ze zijn gelukkiger, doen het beter op school en zijn gezonder.

7. Reizen maakt je creatief 
Last but not least, maakt reizen je ook nog eens hartstikke creatief! De nieuwe indrukken geven je nieuwe inspiratie, die je creativiteit op alle vlakken laat bloeien. Teveel reizen werkt trouwens weer averechts, daar word je kennelijk oppervlakkig van.

Wil je meer weten over de voordelen van reizen? Dan vind je hier een uitgebreidere verklaring en alle onderzoeken waar deze punten op zijn gebaseerd!

(Beeld: www.instagram.com/tuulavintage)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties