0

RESEARCHVandaag te laat op je werk omdat je gisteravond weer tot in de late uurtjes hebt zitten kijken naar je favoriete serie op Netflix? Geen zorgen, uit onderzoek blijkt dat nachtbrakers vaak gezonder, slimmer en zelfs rijker zijn.

Vergeet die acht uur slaap die je zogenaamd nodig zou hebben per dag. Uit onderzoek van de Universiteit van Madrid bij ongeveer 1.000 tieners blijkt dat pubers die lang opblijven het soort intelligentie vertonen dat overeenkomt met prestigieuze jobs en hogere inkomens. De biologische klok van jongeren werd voor dit onderzoek geanalyseerd, vervolgens werd gekeken naar de schoolprestaties en het behaalde academische niveau.

En wat blijkt? Typische nachtbrakers scoren beter op de inductieve redeneringstesten, wat volgens de onderzoekers van de Universiteit een nauwkeurig beeld schets van hun algemene intelligentie. Daarbij komt ook nog eens dat de pubers die laat naar bed gaan en lang uitslapen beter conceptueel en analytisch nadenken wat uiteindelijk wordt gelinkt aan innovatief denken, prestigieuze banen en een hoger inkomen.

Daarbij is er ook in beroepen een verschil tussen nachtbrakers en vroege vogels. Zo zouden late slapers creatiever en extroverter zijn en vaak beroepen als dichter, artiest of uitvinder beoefenen. Ochtendmensen kunnen beter afleidingen maken en vaker beroepen als ambtenaar en boekhouder kiezen.

Goed excuusje voor als je de volgende keer weer veel te laat naar bed bent gegaan en vervolgens veel te laat hebt uitgeslapen.

  • BP_22012512

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Jasmijn Engering)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties