0

graan 150Havermout heeft zijn oude, stoffige, oma imago van zich afgeschud en is tegenwoordig helemaal hot! Het internet (lees: Pinterest) barst van allerlei verrassende havermout recepten. Met alleen een havermout ontbijtkommetje ben je al lang niet meer bijzonder en creatief.

Deze trend is een onderdeel van de grote health en sporttrend. Het zal dan ook niet als een verrassing komen dat havermout ontzettend goed voor je is. Nieuw onderzoek vindt zelfs nóg meer voordelen van het eten van havermout en andersoortige granen.

Als je een eetpatroon handhaaft waarin veel complexe granen voorkomen (zoals havermout) kan je je leven namelijk met jaren verlengen! Ook verklein je de kans op ernstige ziektes als kanker, hart- en longziekten en diabetes. Dit komt doordat de granen hoge gehaltes mineralen en antioxidanten bevatten.

De complexe granen vind je ook in het zogenaamde ‘superfood’ quinoa, tarwes en bulgur. Dit zijn gelijk ook voedingsstoffen die je snel een vol en verzadigd gevoel geven. Twee vliegen in één klap dus, als jij ontbijt met havermout en tijdens je avondeten bulgur of quinoa kookt!

  • graan 500

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties