0

chrissy-teigen-wedding-dress-photos1We leven in een wereld waarin scheiden net zo normaal is als trouwen. Nou moet je natuurlijk de mogelijkheid hebben om uit een ongelukkig huwelijk te stappen, maar deze statistieken werken ons wel op de zenuwen, want willen we nou wel of niet ons ja-woord geven?

Gelukkig zijn er altijd wetenschappers die dit soort vraagstukken voor ons oplossen. Dacht jij misschien dat het handig was om een huwelijk uit te stellen, zodat je ‘zeker weet wat je wilt in een relatie’, dan trek je misschien toch aan het verkeerde eind. Het Amerikaans Institute of Family Studies heeft namelijk ontdekt dat je het best aan het eind van je jaren als twintiger kan trouwen. Ieder jaar dat je wacht met trouwen na je tiener jaren verlaagt de kans op een scheiding met 11%.

Trouw ja na je dertigste dan loopt de kans op een scheiding weer op. Ieder jaar dat je wacht wordt de kans 5% groter. De onderzoekers kunnen deze laatste tendens niet verklaren. Ze weten wel waarom huwelijken gesloten als tiener geen stand houden, je groeit daarna nog zoveel, dat je totaal andere personen kunt worden.

De conclusie is dus dat huwelijken gesloten tussen je 25ste en 32ste statistisch gezien het meest succesvol zijn. Bekijk hieronder de grafiek waarin de kans op een scheiding (verticale lijn) is uitgezet tegen je leeftijd (horizontale lijn).

  • Scheidingen cijfers

www.family-studies.org/want-to-avoid-divorce-wait-to-get-married-but-not-too-long

(Beeld: www.marthastewartweddings.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties