0

fashionable slippersWe weten stiekem wel dat op hakken lopen niet goed is voor je gezondheid. Het is dan ook een statement dat sneakermeisjes maar al te graag aanhalen om hun anti-stiletto standpunt te verdedigen, maar wat blijkt? Ook het door iedereen geliefde zomerschoeisel de slipper, kan je beter in de kast laten staan.

Als jij ook buiten je vakanties om zweert bij je slippers kan je je enkels en knieën namelijk nog erger beschadigen dan door het dragen van hakken. De flip flop schijnt namelijk de állerslechtse schoenen euze te zijn als het op lichamelijk gezondheid aankomt. Doordat slippers ontzettend dun zijn en ze weinig tot helemaal geen ondersteuning bieden, kunnen ze nare kwalen als gevolg hebben. Ook het feit dat jij je slippers moet vastklemmen met je tenen werkt niet in het voordeel van het schoeisel.

Wat de gevolgen kunnen zijn van het lopen op slippers? Dat zijn onder andere ontstoken voetzolen, die scherpe pijnvlagen teweeg kunnen brengen. Dit ontstaat vooral snel als je van je hoge hakken switcht naar je slippers, omdat de hakken je kuitspieren verkorten en dit de ontstekingsgevoeligheid vergroot.

Niet alleen om deze reden zijn slippers gevaarlijk, ze schijnen ook de oorzaak te zijn van 1,4 miljoen ongevallen op de weg per jaar (in Engeland). De losse schoen komt namelijk makkelijk onder één van je pedalen terecht en dat kan nare gevolgen hebben. Ook terwijl je gewoon loopt of rent zorgen slippers voor beduidend meer ongevallen dan welk ander schoeisel dan ook.

Conclusie? Slippers zijn voor op vakantie of thuis af en toe en zelfs dan moet je ermee oppassen!

  • fashionable slippers

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties