0

Candice 150We kennen het allemaal wel:  je hebt een slechte dag erop zitten en wilt zo snel mogelijk wat shoptherapie er tegenaan gooien zodat je weer een grote glimlach op je gezicht hebt. Die mooie it-bag die je al maanden op het oog hebt, moét je gewoon hebben en je bent er dan ook van overtuigd dat het de pijn verzacht.

Een onderzoek dat gepubliceerd is in het Journal of Consumer Research heeft helaas uitgewezen dat shoptherapie helemaal niet zo goed is als we zelf denken. Na de shoptherapie zou je juist blijven doormalen en is de blijdschap van de nieuwe aankoop maar voor korte duur. “Luxe goederen symboliseren vooruitgang maar de aanschaf ervan zullen mensen, hoe ironisch, langer doen stilstaan bij hun tekorten”, luidde de conclusie van het onderzoek.

Gelukkig zal er eerst wat meer onderzoek uitgevoerd moeten worden, zodat er een definitieve conclusie gegeven kan worden over het fenomeen. Wij zullen je dus echt niet gaan veroordelen als je weer een bad day hebt en naar de winkelstraten rent om eens gek te doen. We’ve all been there!

  • candiceswanepoel

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Jessica Besselsen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties