0

grijs haar 150Grijze haren, het is de nachtmerrie van iedere vrouw ter wereld. Gelukkig is er haarverf maar haast niemand zit erop te wachten om grijs te worden. We krijgen zelfs al eerder grijze lokken dan dat we in eerste instantie dachten, namelijk al midden in je twintigste!

Volgens een Brits onderzoek vindt een kwart van de vrouwen hun eerste grijze haren als ze pas een jaar of vijfentwintig zijn en, nog erger, één op de tien al op eenentwintig jarige leeftijd. Gelukkig gaat het op die leeftijd vaak om maar een paar haren die niet echt opvallen tenzij je ze eruit trekt, want dan komen er misschien vijf voor terug volgens de fabel (zou het echt?). Brunettes krijgen echte ouderdom in hun haarbos als ze rond de drieëndertig zijn en blondines met een leeftijd van vijfendertig jaar oud. Wel merken de blondjes dat de haarkleur na hun dertigste doffer van kleur wordt.

De grijze lokken de rest van je leven verven, doen de meeste vrouwen niet. Tot de achtenzestigste verjaardag gaat nog flink de verf erin, maar daarna laten de meeste het voor wat het is. Tien procent ziet deze kleur haar als een teken van wijsheid en vertikt het daarom om er ook maar iets aan te doen.

Vind jij dit nou niet en wil je er echt vanaf? Gelukkig kun je altijd terecht bij de kapper en zijn er genoeg huismiddeltjes om jouw jeugdige haarkleur te behouden.

  • grijs haar

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties