0

depressie We kennen het allemaal wel: last van krampen, eetbuiten en bitchy gedrag tijdens ongesteldheid. We zijn dan niet helemaal onszelf, maar gelukkig is het maar voor een paar dagen.

Maar onderzoek heeft aangetoond dat er ook vrouwen zijn die kampen met een depressie tijdens de ‘normale dagen’ van de cyclus dankzij hormoonschommelingen. Voor deze groep is er nu een hormonale gel op de markt die helpt tegen de depressie dankzij deze schommeling van progesteron. Dit hormoon maakt het lichaam klaar voor zwangerschap wanneer de eicel wordt bevrucht.

Doktoren zeggen dat dit hormoon niet leidt tot depressie, maar juist de grote aanmaak zelf. Als er te veel van dit hormoon wordt geproduceerd, ondergaan vrouwen een dramatische verandering in persoonlijkheid: zij worden depressief, voelen zich suïcidaal en hebben continue huilbuilen en boze uitspattingen.

Hoogleraar gynaecologie John Studd gelooft dat oestrogeengel een oplossing is voor reproductieve depressie. Deze gel met bio-identieke oestrogenen houdt de productie van progesteron in balans waardoor je geen last meer hebt van schommelingen.

De gel is alleen beschikbaar op voorschrift van een dokter.

  • Depressie

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Jessica Besselsen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties