0

parijs modestad carrie bradshaw eifeltoren 150Parijs heeft al jarenlang het imago de meest modische stad op de wereld te zijn. Het is de stad van de couture, legendarische modehuizen als Chanel en Louis Vuitton en voor talloze vrouwen is het shop bestemming nummer één. Maar volgens onderzoek is het niet langer de meest fashionable plek ter wereld.

Door drie jaar lang 250.000 blogs, gedrukte media en social media in de gaten te houden en daarbij te letten op woorden die geassocieerd kunnen worden met haute couture, ready-to-wear en mode in het algemeen, bleek dat New York de meest fashionable plek ter wereld is.

De ‘overwinning’ op Parijs is slechts matig; het verschil is maar een half procent. Op de derde plek staat Londen, opgevolgd door Los Angeles (4) en Barcelona (5). Op de zesde plaats staat Rome (dus boven Milaan welke op de twaalfde plek staat) en op de zevende plaats is voor Berlijn. Sydney wist nummer 8 te veroveren en Antwerpen staat op 9. Shanghai is de hoogstscorende Oosterse stad en sluit de top 10 af.

Met Amsterdam is het overigens treurig gesteld; de Nederlandse stad staat op nummer 35 en onder Krakow (23), Warschau (24) en Dallas (25). Dat kan beter natuurlijk!

SATC's verruilde nummer één modestad New York tijdelijk even voor Parijs in de laatste afleveringen van de serie

SATC’s verruilde nummer één modestad New York tijdelijk even voor Parijs in de laatste afleveringen van de serie

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties