0

leeftijd meest gelukkig 640Geluk is iets waar we constant naar op zoek zijn maar zelfs als we denken gelukkig te zijn, weten we stiekem niet of dat écht zo is: misschien kan het allemaal nog beter. Dit unheimliche gevoel, dat voorkomt dat we gewoon genieten, wordt door alle social media extra versterkt. Je nichtje heeft een nieuwe tas, vriend, lipstick, workout regime (fill in the blank) en je euforische gevoel van zojuist is ineens de kop ingedrukt.

Hoog op het lijstje dat onze geluksfactor bepaalt, staan clichés als trouwen, het gewenste carrièrepad inslaan, kinderen krijgen en een eerste huis kopen. Wat blijkt? Al dit en meer zal je tegemoet komen op je 34ste. Een onderzoek dat 40+’ers liet terug kijken op de meest gelukkig periode in hun leven gaven aan dat rond die leeftijd die grote puzzelstukken samen vielen en ze zich daardoor het gelukkigst voelden.

Niet iedereen in het onderzoek gaf natuurlijk de voorkeur aan hun 34ste levensjaar. Er was een vrij grote groep die het gelukkigste zijn geweest gedurende hun jaren als twintiger. Deze leeftijd werd voor hen gekenmerkt door vrijheid, veel sociaal contact en de eerste stappen op de arbeidsmarkt. De thrill die daarbij hoort maakte het voor hen de gelukkigste jaren.

Voor anderen, die een jaar als veertiger uitkozen waarin ze het gelukkigst waren, speelden weer andere factoren een rol: het ouder worden van de kinderen, het verhuizen naar een mooier of groter huis, enzovoort. Ook waren er proefpersonen die aangaven het gelukkigst te zijn in hun jaren als vijftiger, doordat kinderen uit huis gingen en ze hoefden minder hard te werken.

Wat het onderzoek ons dus leert, is dat er op iedere leeftijd wel iets is om naar uit te kijken! Maar dikke kans dat je 34ste het gelukkigste jaar van je leven wordt!

Deze celebs zijn op dit moment 34 en we zien inderdaad een heleboel van eerder genoemde mijlpalen terug komen op hun Instagram:

 • kim north 500
  @kimkardashian: My snuggle bear
 • justin 500
  @justintimberlake: Thank you EVERYONE for the Bday wishes! This year, I'm getting the GREATEST GIFT EVER. CAN'T WAIT. #BoyOrGirl #YouNeverKnow #WeDontEvenKnow #WeAreTakingBets
 • christina 500
  @xtina: Baby loves NYC
 • channing tatum 500
  @channingtatum: Another year of love and light..couldn't ask for anything more. Thanks everyone for the anniversary wishes!
 • paris
  @parishilton: Ready to #Killit again this Summer at @AmnesiaIbiza! emojiemojiemoji #FoamAndDiamonds

(Beeld: www.instagram.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties