0

Comedy Central Serie Fat for Fun.Het is bijna iedereen zijn grootste angst: te dik worden. Iedere vrouw wil strak in haar vel zitten (mét de nodige vrouwelijke curves natuurlijk) en er tip top uitzien als zij in bikini op het strand ligt.

Toch blijkt één leeftijdscategorie daar iets minder mee bezig te zijn. Een onderzoek onder duizend mensen wijst namelijk uit dat vrouwen rond de 38 jaar oud het snelste aankomen.

Hoe dat dan komt? Vaak door eigen toedoen. Natuurlijk stonden er tijdens het onderzoek meteen een hoop excuses paraat. Zo zegt 34 procent van de vrouwen dat hun gewichtstoename voornamelijk wordt veroorzaakt doordat ze dan moeder zijn. Ze zouden vaak iets met de kinderen eten en later nog iets met hun partner.

Een kwart van de vrouwen geeft aan dat ze de touwtjes na hun dertigste een beetje lieten vieren; eigenlijk letten ze helemaal niet meer op hun gewicht. Toch willen ze daar wel weer graag iets aan doen zodra de veertig nadert.

Bij mannen is het smoesjesgehalte helemaal hoog. Zij gaven aan dikker te worden rond hun 44ste, doordat ze in die levensfase een te drukke agenda zouden hebben om te kunnen sporten. Maar mannen, ieder pondje gaat toch door het mondje? Gezond eten is zo’n tachtig procent van het werk!

Een andere reden die de mannen gaven, was de scheiding met overmatige alcoholconsumptie en afhaalmaaltijden als gevolg. De meeste mannen blijken namelijk te scheiden tussen hun veertigste en vijfenveertigste jaar.

  • Comedy Central Serie Fat for Fun.

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties