0

150 haar‘Als je haar maar goed zit’ gebruiken we normaal als grapje als iemand stress heeft en zich bizar veel zorgen maakt over hoe hij/zij eruit ziet. Toch blijkt deze grappige uitspraak meer dan waar, want je hairdo heeft wel degelijk invloed op je humeur en je zelfvertrouwen.

Dit blijkt uit onderzoek onder ruim duizend Britse vrouwen van de Telegraph. Zij laten weten meer zelfvertrouwen te hebben op werk als ze weten dat ze er goed uit zien. We maken ons als vrouwen zorgen om onze huid, nagels, adem en dus vooral om ons kapsel. Eén derde van de vrouwen denkt meer gerespecteerd te worden op het moment dat haar en make-up goed verzorgd is en de helft denkt zelfs sneller promotie te kunnen maken als ze er goed uit zien.

Onderling is het natuurlijk ook nog een strijd hoe we eruitzien en misschien nog wel meer dan we denken. Ongeveer de helft van de vrouwen zegt op te letten hoe haar vrouwelijke collega’s eruitzien én valt het op als de kapsels niet allemaal zo netjes zitten. Ook blijkt 70% echt een slechte dag te hebben op hun werk als hun haar niet goed zit. Dit zou dan ook veel invloed hebben op hun prestaties.

Toch, ondanks deze duidelijke resultaten, heeft niet iedere vrouw de tijd om zich op te frissen of hebben de vrouwen er gewoon weg geen zin in volgens het onderzoek.

  • Cara
    Cara Delevingne

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties