0

LachenWe love emoticonsDeze gele mannetjes maken het online communiceren net even wat makkelijker. Een zwoele knipoog naar je laatste Tinder match en de alien smiley als je een vriendin in één of andere vage Facebook post tagt, laten precies aan ze weten hoe zij je berichtje moeten opvatten.

Ook als we duidelijk willen maken dat wij helemaal stuk gaan om iets gebruiken we graag een smiley (of vijf), maar voordat de emoji’s zo populair werden zeiden we het nog met woorden. Zo kwam het dat de afkorting LOL, wat staat voor laughing out loud, mega populair werd. Facebook onderzocht of we nog steeds zo scheutig zijn met het lollig bedoelde LOL, maar kwam erachter dat dat acroniem hopeloos ouderwets is en door nog maar 1,9% van de facebookers wordt gebruikt.

In plaats van LOL lachen we online met ‘haha’ (51,4%), gniffelen we met ‘hehe’ (13,1%) en gebruiken we ook veel emoticons om onze lachstuip duidelijk te maken (33,7%). Het moge duidelijk zijn, LOL behoort toe aan het verleden, toen we nog nachtenlang spendeerden op MSN.

  • Lachen

(Beeld: www.camillestyles.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties