0

jessica alba 150Wardrobing is een term dat gebruikt wordt voor het kopen van nieuwe kleding, om vervolgens te dragen met het prijskaartje er nog aan en dan weer terug te brengen naar de winkel om geld terug te krijgen. Heb jij je daar ooit schuldig aan gemaakt, dan behoor je tot één van de weinige.

Soms heb je van die gelegenheden waarvoor je echt een nieuwe outfit nodig hebt, die je waarschijnlijk maar één keer in je leven aan zal trekken. Een leuk jurkje voor op een bruiloft om indruk te maken op de getuige of een kostuum voor op een themafeestje, met dit soort gelegenheden maken de meeste vrouwen zich schuldig aan ‘wardrobing’. Volgens een enquête op Actiepagina.nl zijn we in Nederland nog aardig braaf, want slecht één op de tien vrouwen heeft er wel eens over nagedacht om inderdaad het gedragen item terug te brengen. Maar iets meer dan zes procent heeft dit uiteindelijk ook echt gedaan.

Een kwart van de Nederlandse vrouwen zal dit fenomeen wel overwegen, simpelweg om geld te kunnen besparen wat dan weer kan worden uitgegeven aan wel nodige kledingstukken. Daarnaast doen vrouwen dit omdat ze het jurkje echt niet kunnen veroorloven en toch mee te kunnen doen aan modetrends, ook al is het dan maar voor één keer dragen.

De dames uit Noord-Holland zijn brutaler dan uit andere regio’s en overwegen het vaker. Vooral jongeren onder de dertig maken zich schuldig aan ‘wardrobing’, maar voelt zich wel schuldig achteraf.

  • jessica alba

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties