0

Schoenen kopen. We kennen geen fashionista die hier niet aan verslaafd is. En helemaal nu de feestdagen in aantocht zijn wil je natuurlijk bij iedere party outfit een stel bijpassende schoenen.

En dan denk je misschien meteen aan een paar sexy killer heels. Maar wat blijkt: het gros van de Nederlandse vrouwen koopt het liefst schoenen met platte zolen en zonder hakken! Wie had dat gedacht! Uit onderzoek blijkt dat de hoogste hakken in Europa worden gedragen door Italiaanse, Engelse en Poolse vrouwen. De Nederlandse vrouw sluit de rij en is de draagster van de meest platte schoenen. Dat blijkt uit onderzoek onder vrouwen en mannen in zeven Europese landen, in opdracht van online schoenenwinkel Sarenza.nl.

Italiaanse, Poolse en Engelse vrouwen kochten het afgelopen jaar minimaal één paar schoenen met hakken boven de 7 of zelfs boven de 10 centimeter. Nederlandse vrouwen kochten wel schoenen, maar vaak met een kleine hak tot 3 of met een mediumhak tussen 4 en 6 centimeter. Europeanen kopen schoenen op basis van comfort (47%), prijs (36%), kwaliteit (36%) en stijl (28%). Voor Nederlanders is dit ook de top drie van aankoopcriteria, maar niet verrassend weegt voor Nederlanders de prijs zwaarder mee (43%) dan voor andere Europeanen.

Net als Lauren Conrad, gaan veel Nederlandse vrouwen graag voor platte schoenen

www.sarenza.nl

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Nina de Bruijn)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties