0

150 clothesWist je dat Nederlanders eigenlijk best wel tevreden zijn met hun eigen kledingstijl? Onderzoeksbureau Multiscope verrichtte een leuk onderzoek naar de tevredenheid en daarbij werden er in totaal 646 mannen en 540 vrouwen uit ons kleine landje ondervraagd.

Van alle ondervraagden zijn 40% tevreden over hun kledingstijl én weten ook wat leuk staat en wat ze beter niet aan kunnen trekken. De helft van de vrouwen en een derde van de mannen vindt eigenlijk dat er wel veel verbeterd kan worden. Daarnaast had een kleine 2% van de ondervraagden geen idee hoe hij of zij voor de dag moet komen.

Van de vrouwen kijkt 12% graag in tijdschriften voor modeadvies. Hetzelfde percentage kijkt liever op het internet en 11% kan terecht bij haar vriendinnen. Het blijkt dus ook dat bijna de helft van de vrouwen bepaalt wat ze aan gaat trekken op basis van haar humeur. Ook een leuke uitkomst: sneakers en jeans zijn erg populair onder de ondervraagden want maar liefst 30 procent ziet zich hier graag mee over straat lopen.

Mannen zijn helemaal niet verlegen als het gaat om vragen van modeadvies want 50% van de Nederlandse mannen maakt er regelmatig gebruik van. Daarnaast maakt 10% van de ondervraagde gebruik van het internet op advies te vragen en 9% vraagt tips aan vrienden. Een kleine 8% vraagt advies aan een verkoopmedewerker.

  • 81dc590dbc41151f4ebc95b2d26a3501

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Jessica Besselsen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties