0

onderzoek opstaan make-up 500Haal jij je oogcrème, concealer en foundation er ook altijd maar gauw bij als je een nachtje slecht hebt geslapen? En maak je jezelf dan ook het liefst wakker met een koude douche en een kopje koffie? Uit onderzoek blijkt dat jij daar zeker niet de enige in bent!

Nee, volgens Brits onderzoek geven volwassen per jaar zo’n 206 euro uit aan producten die ervoor moeten zorgen dat je er uitgeslapen uitziet en waardoor je je wakker voelt. Dat komt per gemiddeld mensenleven neer op een schamele 8600 euro!

Zoals we wel konden vermoeden, wordt het meeste geld gespendeerd aan make-up. En niet alleen door vrouwen, zoals je misschien zou denken, maar vijf procent van de mannen geeft toe ook naar een concealer te grijpen na een slapeloze nacht.

Daarnaast geeft een groot deel van de ondervraagden aan ‘s ochtends koffie te drinken om er wakkerder uit te zien en twintig procent zweert bij een oogcrème. Ook andere methodes worden graag gebruikt, zoals ochtendgymnastiek, muziek luisteren, gezond eten, snoepen, een koude douche nemen en het dragen van de favoriete kleding.

Mensen zijn al met al gemiddeld drie dagen in hun leven bezig om er uitgeslapen uit te zien. Maar waarom doen wij al die moeite? Het onderzoek wijst uit dat je er na een slapeloze nacht wel drie jaar ouder uitziet dan je bent! Tenzij je écht die club in wil komen ‘s avonds, wil natuurlijk niemand dit. Net zoals de bijkomende wallen en donkere kringen, die vijftig procent van de ondervraagden na een avondje doorhalen, schijnt te hebben.

  • onderzoek opstaan make-up 500

(Tekst: Indra Jager)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties