0

mannen korting shoppen 150Vijftig procent korting op dat shirtje wat je al zo lang wilde hebben? Yes! Wie kent dit gevoel niet? Die korting kan je nét over de streep halen om een product te kopen en geeft je vervolgens ook nog eens een kick. Want een shirtje dat eerst dertig euro kostte en nu nog maar vijftien, dat is toch een supergoede deal?

Die afschuwelijke, ongeorganiseerde bakken in de winkels wanneer er sale is, vrouwen die er in graaien en elkaar aan de kant duwen… Iedereen kent dit beeld wel en er wordt hierbij altijd als eerste aan het vrouwelijk geslacht gedacht. De website Kortingscode.nl heeft nu echter een onderzoek gedaan en daaruit blijkt dat mannen veel sneller geneigd zijn om producten met korting te kopen dan vrouwen!

De site heeft 1053 mensen aan de tand gevoeld om te ontdekken hoe fanatiek zij zijn met het scoren van kleding met een discount. Hieruit kwam naar voren dat meer dan de helft van de mannen regelmatig om korting vraagt in de winkel, terwijl maar 29 procent van de vrouwen dit doet.

Dat mannen meer om korting vragen is opvallend, aangezien 71 procent van de vrouwen en 55 procent van de mannen een kick ervaart tijdens het shoppen van een afgeprijsd product. Je zou dus zeggen dat vrouwen eerder om korting zouden moeten vragen, maar de reden hiervoor is dat vrouwen zich hiervoor meer schamen dan mannen.

De groep die zich het minst van afgeprijsde artikelen lijkt aan te trekken, zijn de adolescenten van achttien tot vijfentwintig jaar. Zij vragen niet alleen minder direct naar korting, maar ze ervaren ook niet zo’n kick bij het shoppen in de sale als mensen van andere leeftijden.

Vind jij het oké om af te dingen in de winkel? Of gaat het je net iets te ver?

Paris Hilton en haar vriend River Viiperi

Paris Hilton en haar vriend River Viiperi

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties