0

vrouwen hakken mannen behulpzaamheid 150Wij vrouwen hebben een haat-liefde relatie met high heels. Ze staan vaak prachtig, maar comfortabel zijn ze natuurlijk echt niet. Het is algemeen bekend dat mannen vrouwen die hakken dragen sexy vinden, maar dat is niet het enige.

Uit onderzoek van de Universiteit van Zuid-Bretagne (Frankrijk) blijkt namelijk ook dat mannen vrouwen eerder helpen als ze hakken dragen. Researcher Nicolas Guégen ontdekte dat er maar één onderzoek was gedaan over de reactie van mannen op vrouwen die high heels aan hebben. Om tot de conclusie over behulpzaamheid te komen, werd onder andere getest of een man een vrouw te hulp schoot als ze een handschoen liet vallen. Wat bleek: hoe hoger de hak, hoe behulpzamer de man was. Opvallend is dat de hakhoogte geen invloed had op de behulpzaamheid van andere vrouwen.

Of mannen vrouwen eerder te hulp schieten door de hoogte van de hak zelf, of doordat de vrouw op een bepaalde manier beweegt dankzij de hakken, moet blijken uit vervolgonderzoek van de Universiteit van Zuid-Bretagne.

  • vrouwen hakken mannen behulpzaamheid 500

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties