0

RESEARCH Maakt shoppen ongelukkig?!We hebben het allemaal wel eens meegemaakt; je voelt je rot en je hebt ineens superveel zin om te shoppen. Een goed paar killer heels of een nieuwe tas kan je humeur immers behoorlijk opkrikken. Na iedere aankoop voelen we ons ineens happier than before.

Althans, dat denken we. Een studie wijst uit dat het een isolerend effect op je kan hebben en het uiteindelijk gevoelens van eenzaamheid bij je oproept. Onderzoeker Rik Pieters vertelt dat je niet goed bezig bent wanneer je ‘eenzaam’ shoppen verkiest boven het theeleuten met een vriendin, waarbij je dus wel sociaal in contact bent.

Je zal volgens Pieters bovendien nooit optimaal kunnen genieten van een aankoop. Je hebt er alle moeite voor gedaan om het te kunnen scoren, maar dan zie je een familielid of vriendin met een nóg mooiere tas of een paar schoenen die nog meer to die for zijn. Je raakt volgens hem in een vicieuze cirkel waarbij je heel even denkt dat je wel een gat in de lucht kan springen, maar waarna je altijd eenzamer en ongelukkiger zal zijn.

Maar… voor dat ene geluksmomentje valt ook te spreken toch?

onderzoek shoppen maakt ongelukkig foto lauren conrad

Lauren Conrad in Beverly Hills.

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Carolien Tsao)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties