0

dr martins 150Wij vrouwen kunnen niet zonder schoenen en jij hebt er vast ook enorm veel in je kast staan. Soms neemt onze verslaving extreme vormen aan en worden we heel hebberig als we weer een nieuw paar op het oog hebben.

Een onderzoek in de V.S. heeft uitgewezen dat leren schoenen alsmaar duurder en duurder worden en wij moeten daarvoor dus voortaan wat dieper in onze portemonnees graven. Dat de prijzen van schoenen stijgen, heeft alles te maken met de runderen in de V.S. Er zijn op dit moment 95 miljoen koeien in Amerika en dat is het laagste aantal sinds 1973. Droogte en de hoge kosten van het voeren van het vee zorgen ervoor dat de prijzen van leren schoenen stijgen.

Zelfs als de hoge kosten van veevoer daalt, duurt het twee jaar en negen maanden voordat een koe het slachthuis bereikt en hier gaat heel veel tijd inzitten voor de productie. Uit het onderzoek is wel gebleken dat kleding in de VS 2% goedkoper wordt dan vorig jaar: onderbroeken, truien, sieraden en horloges zijn gedaald in de prijs. Mocht je binnenkort een tripje naar de VS gepland hebben, dan kun je jezelf voorbereiden voor een flinke shopping spree.

Als je graag leren schoenen wilt kopen en niet zoveel geld in de portemonnee hebt zitten, dan kun je overwegen om naar een vintage winkel te gaan en daar een kijkje te nemen. Nepleer is natuurlijk ook een oplossing en een aanhoudende trend: “With leather accounting for as much as 60 percent of the cost to make a bag, shoe or boot, buyers will start switching to other materials including canvas or imitation leather”, aldus een eigenaar van een productiebedrijf in Iowa.  

  • Dr. Martins

(Tekst: Jessica Besselsen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties