0

150 BBWe moeten tegenwoordig heel veel. Er wordt van alles van ons verwacht op sociaal gebied, tijdens de studie, op het werk en we moeten ernaast ook nog altijd online zijn.

Met deze druk op onze schouders is het dan ook helemaal niet meer zo gek om een shrink te hebben en is het juist eerder normaal om met mensen te praten dan niet. Het ‘anders’ zijn als je hulp nodig hebt is anno 2014 helemaal niet meer zo en in Hollywood zien de sterren hun psychologen haast iedere dag.

Als mensen niet meer weten waar ze staan door al die drukte en pressure wordt er vaak meteen naar medicijnen gegrepen om mensen beter te laten voelen. Toch zijn er veel deskundigen die zeggen dat er verschillende dingen zijn die misschien wel beter werken dan pillen en stofjes om je beter te voelen bij een lichte depressie en die zijn nog helemaal gratis ook.

Zo blijkt uit Amerikaans onderzoek dat zonlicht goed is voor je geluksgevoel. De vitamine D die in de stralen zit zorgt dat je je blijer en opgewekter voelt. Nog beter zou zijn om lekker te bewegen in de zon, want ook beweging blijkt volgens deskundigen heel goed te werken tegen een negatief humeur. Mocht je dit alles nog in combinatie doen mét een vriend of vriendin dan lijk je de beste mix te hebben want contact met anderen blijkt ook een positieve invloed te hebben op je gemoedstoestand.

Dit alles is natuurlijk mooi meegenomen, maar toch vinden de meeste deskundigen een goede optie in een flink potje lachen. Als je plezier hebt wordt er namelijk serotonine aangemaakt. Dit stofje zorgt ervoor dat je je fijn voelt en wordt dus aangemaakt als je bijvoorbeeld lacht. Ook blijkt uit onderzoek van de Wayne State University in Detroit dat mensen die veel lachen zelfs langer leven! In de Verenigde Staten zijn er zelfs verschillende ‘lachcursussen’ die je helpen om je beter in je vel laten voelen.

  • Blake Beyonce
    Blake Lively en Beyoncé met een flinke glimlach

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Bridget van Alphen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties