0

RESEARCHBen jij zo iemand die bij zonsopgang in de rij staat voor een sample sale, enthousiast wordt wanneer de reclamefolders op de deurmat vallen en van wie het hart gaat kloppen als de winkels hun uitverkoop aankondigen?

Het zou zo maar kunnen zijn dat je deze ‘kwaal’ te danken hebt aan je genen. Mark Ellwood de schrijver van “Bargain Fever: How to shop in a Discounted world” zegt dat er dopamine in de hersenen loskomt wanneer je een koopje tegenkomt. Dit stofje waardoor jij je goed voelt blijft in je systeem hangen waardoor je langer een goed gevoel houdt na een geweldige sale. Hierdoor zou je meer in de verleiding komen om op zoek te gaan naar kortingen, sales en andere acties. Op deze manier werkt het als een verslaving en heb je er steeds meer van nodig.

Mensen met een blanke huidskleur zouden volgens de schrijver extra gevoelig voor koopjes zijn vanwege een gen dat het moeilijker maakt om dopamine uit je systeem te vervagen. 25% van deze groep hebben dit gen waardoor ze verslaafd raken aan koopjesjagen.

Word je wel eens uitgemaakt voor shopaholic? Dan heb je nu tenminste een goed excuus.

Kim Kardashian

Kim Kardashian

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Jasmijn Engering)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties