0

shop meer verwaand personeel 150Je zou denken dat wij shoppende dames het liefst klantvriendelijk en behulpzaam willen worden behandeld in een luxe winkelFail, want uit Brits onderzoek blijkt dat dit helemaal niet het geval is.

Volgens het onderzoek besteden high-end stores meer aandacht aan klanten die, bij wijze van spreken, in een simpele trui de winkelen binnenkomen dan mensen in een dure fake fur jas. Dit komt omdat nonchalant geklede klanten volgens deze winkels meer geld opbrengen en eerder iets kopen, dan de rich kids onder ons.

Hetzelfde onderzoek komt met de verrassende boodschap dat klanten die worden afgesnauwd door winkelpersoneel, sneller iets aanschaffen dan klanten die vriendelijk worden geholpen. Raar zou je denken, maar volgens het research is dit simpel te verklaren. Als een medewerker in een chique winkel een representatieve functie heeft, wil de koper zich daar graag mee identificeren. Het onderzoek vergelijkt deze medewerkers met de cool kids van de middelbare school. Iedereen wil die persoon zijn, hoe gemeen ze ook doen.

Door dit verwaande gedrag van het winkelpersoneel, wordt de status van het betreffende merk in de ogen van de klant alleen nog maar hoger waardoor zij dus sneller zijn geneigd een aankoop te doen. Denken jullie dat dit inderdaad zo is, of moeten die medewerkers gewoon lekker normaal doen en ons vriendelijk helpen?

  • tassen

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties