0

150 shopFashionista’s zijn er wel bekend mee; je ziet iets liggen in de winkel bent instantly verliefd en je twijfelt geen moment en rekent het af bij de kassa. Zodra je thuis komt, kom je echter tot de conclusie dat het truitje waar je opslag verliefd op was eigenlijk helemaal niet zo perfect zit zoals je zelf voor ogen had. Wat ga je ermee doen?

Personal Shopper Suzi Vasques Diaz vond dat een zeer interessante vraag en is in het diepe gedoken om er onderzoek naar te doen. Dit onderzoek is uitgevoerd onder 500 Nederlanders en het blijkt dat onder deze deelnemers 54% weleens een miskoopje doet. Onder de deelnemers brengen 42% de kledingmiskoop niet terug, vanwege laksheid of schaamte. Daarnaast is het opvallend dat online miskopen juist wel vaker (zo’n 60%) worden teruggebracht dan miskopen in de winkel.

Wel is het grootste deel van de deelnemers zo aardig en gul om miskoopjes aan vrienden en familie weg te geven, want dit doet maar liefst 75%. Slechts 21% wilt er geld voor hebben en zijn ook actief op marktplaats om de kledingstukken te verkopen. We geven onszelf vaak de schuld over de miskoopjes (44%), maar ook een aantrekkelijke sale kan er voor zorgen dat we te snel iets kopen waar we later niet echt blij mee zijn.

Bekijk hieronder de infographic van het onderzoek van Personal Shopper Suzi Vasquez Diaz.

  • Infographic-kledingmiskopen-h5000

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Jessica Besselsen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties