0

BangladeshEen tijdje geleden kwam Bangladesh flink onder vuur te liggen toen een gebouw vol kledingfabrieken na een brand volledig instortte. Meer dan 1.100 mensen overleefden deze ramp niet en de discussie over de arbeidsomstandigheden en veiligheid laaide op nieuw op. Toch is de bevolking in Bangladesh niet angstig of terughoudend geworden.

In tegendeel, hun ondernemerschap lijkt alleen maar groter. Ze willen nu namelijk hun kledingexport verdubbelen en dat betekent een gigantische uitbreiding. Momenteel zet Bangladesh al 23 miljard euro per jaar om aan kledingexport en in 2021 willen ze dit op z’n minst verdubbeld hebben. Dat betekent dus nóg meer fabrieken en nog meer productie.

Om dit te bereiken wil de overheid speciale kledingdorpen gaan bouwen. In sommige steden komen zelfs meer dan 200 fabrieken te staan, wat goed is voor zo’n 3 miljard per jaar. Als dat maar goed gaat…

Wereldwijd zijn er verschillende initiatieven op touw gezet om de arbeidsomstandigheden in steden zoals Bangladesh te verbeteren.

  • Bangladesh

(Beeld: www.schonekleren.nl/campagnes/girls)

(Tekst: I Love Fashion News Redactie)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties