0

Celebrity tweets 09-05Hoewel er altijd maar wordt geroepen dat de generatie van tegenwoordig zo ongezond leeft, blijft de vork nu toch wel even anders in de steel te zitten.

Ja, inderdaad, jongeren zitten veel vaker achter de computer, hun mobiele telefoontjes en de televisie en gaan er minder op uit, maar dat betekent nog niet dat hun levensstijl ongezond is.

Natuurlijk heb je er mensen tussen zitten die grijpen naar energiedrankjes en chips, maar uit Amerikaans onderzoek onder de verschillende soorten generaties blijkt nu dat generatie Z (jongeren tot en met de 23 jaar) juist de voorkeur blijkt te geven aan verse groenten en zelfbereide maaltijden.

Daarom wordt er ook verwacht dat er in de komende jaren elf procent meer vers voedsel, en dan vooral salades, gegeten wordt. Ook de snacks gaan er op vooruit; generatie Z kiest liever voor repen met gedroogd fruit en goede granen dan voor voorverpakte en kant-en-klaar maaltijden.

Ook laten steeds meer mensen de kroket- en frikandelbroodjes voor wat ze zijn, want het schijnt dat er tegenwoordig liever gezonde broodjes worden gegeten. Het ontbijt moet er ook aan geloven; jongeren staan steeds vaker achter het fornuis om een warm ontbijtje op tafel te toveren.

Sowieso staat generatie Z vaker achter het aanrecht, want iedereen wil precies weten wat er op hun bord komt. Onder oudere generaties (vooral tussen de 38 en 48 jaar) is dit nog niet zo aan de orde. Zij eten nog graag een makkelijke magnetronmaaltijd.

  • Celebrity tweets 09-05
    Het 18-jarige model Ireland Baldwin neemt graag haar zelfgemaakte eten mee

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties